Tenismenii dela CFR Cluj

Citesc azi pe net că Arpi, jupînul de la CFR Cluj vrea să bage bani şi la Ferencvaros Budapesta, echipă de fotabl ungurească. Informaţia mă lasă rece. Omul are bani, să facă cu ei ce-i tihneşte. Dacă vrea, poate să aţîţe focul în teracotă cu bancnote de 500 de oiro, doar el a trudit şi asudat să-i facă cinstit, nu? Comentatorii însă nu se lasă. Îl alungă pe Arpi în Panonia, că dacă e ungur, să-şi vadă de trebile ungureşti, de ce ne bagă beţe-n roate nouă românilor carpato-danubiano-pontici, mai mult danubiano-pontici decît carpato? Că-i drept, că-i strîmb, nu-mi pasă.

Cu toată nepăsarea exprimată, mă trezesc azi fără nevastă şi progenitură. Zic către eul meu interior ficior, sîntem burlaci(că io şi eul mai povestim între noi, mai ales în clipele de burlăcie şi după ce-am topit împreună nişte beri), ce facem noi să treacă seara mai cu spor? Hai să mai sujem nişte beri şi să vedem un meci, că numa’ bine joacă cefereu’ sara asta. Bine, eule, doar nouă ne place vişiniul şi am fost şi la stadion la cefere de cîteva ori, aşa că rupem seara-n două.

Pînă una, alta, azi am trecut pe la bibliotecă şi pe la prăvălie să umplu frigideru’ de beri şi ca aperitiv la meci am apucat să citesc din John O’Farrell – Perfect bărbătesc, o lectură grozavă pentru omul însurat şi cu prunci, sufocat de atmosfera familiei mereu crescînde. Lectura mă fură, vremea trece şi eul zice mă, vezi că-ncepe meciul. Dă-l în Doamne iartă-mă de meci, că şi aşa în campionat la noi nu se-ntîmplă nimic în primele 10 minute. Şi aprind teveu’ după cele 10 minute şi văd că răzeşii vasluieni conduc cu 2-0. Nu-i bai, zic io către eu, doară ardelenii portughezi şi de culoare răstoarnă situaţia. Şi o răsturnat-o, numa’ că în sens invers. O mai luat încă două grăunţe şi la pauză era 4-0.

Şi nu m-am răbdat să nu mă întreb, deşi încă nu-s acţionar la cefere pentru că nu am cîştigat la 6/49, dacă tot îţi trebe performanţă şi rezultate, titluri şi aprecieri, de ce, Doamne iartă-mă, schimbi antrenorul tot la 4/5 etape şi cumperi numa’ gozuri libere de contract la bani puţini ca şi cum ai vrea să-ţi deschizi galerie de artă pe centru cu lucruri cumpărate de la garage sale?

De supărare nu am mai descuiat punga de popcorn nici io, nici eul şi am continuat doar experimentul vaselor comunicante. Adică am pus în comunicare sticla cu halba şi cu ficatul. Şi am continuat să ne-ntrebăm la vederea scorului: la tenis, ori la fotbal am expus globul ocular seara asta?! Nu de alta, da’ n-o lipsit mult pînă la game, set, match.

Să dăm Porumboiu din mîna pe Bănel de pe gard

M-am întrebat de multe ori ce făceau acum 25-30 de ani finanţatorii actuali ai cluburilor de fotbal româneşti. Pînă să ajungă în atenţia presei datorită cluburilor, nimeni nu ştia de ei. Acum în schimb îs ca mioriţa căreia iarba nu-i mai place(nemulţumiţi), gura nu-i mai tace(declaraţii). Am citit azi în Gazeta Sporturilor asta. Mai jos am pus şi un print-screen cu upgradeuri.

Din prima frază înţelegem că domnul cu scandalul i se alătură lui Jiji. Fără să mai citesc restul articolului, am ştiut că am luat-o pe un drum greşit. La reputaţia pe care o are Jiji, nu i te poţi alătura nici măcar în chestiile elementare fără să-ţi lipeşti o etichetă negativă în frunte. Cum ar fi de exmplu respiratul. Toţi oamenii respiră, Jiji este om, deci Jiji respiră. Aparent, nu facem nimic alăturîndu-ne lui Jiji în a trage aer în piept. Greşit! Pentru că Jiji respiră, dar o face pe gură.

Să revenim la articolul pe care totuşi l-am lecturat pînă la capăt. Domnul Porumboiu ameninţă că în semn de protest…ar putea să boicoteze meciul cu Rapid, echipă care nu are nici o legătură cu contestaţiile anterioare. Pare logic şi de bun simţ, nu? Dar să vedem mai jos cum are de gînd să boicoteze domnul Porumboiu meciul. Sper să ningă suficient de mult încît terenul să devină impracticabil, declară el. Aşadar să ne aşteptăm la un dans al ninsorii, la invocaţii tribale, la rugăciuni aducătoare de fulgi, sau să trecem pe lîngă declaraţiile sale ca şi cum usturoi n-ar fi mîncat?

La polul opus, fără legătură cu fotbalul-afacere, dar în strîns raport cu fotbalul-sport, Bănel a fost votat pe situl oficial al celor de Saint-Etienne cel mai bun jucător al meciului cu Dijon. Zic că nu-i rău pentru un ţigan cu mai mult bun simţ şi pricepere în zona lui de activitate decît mulţi europarlamenari în a lor.

Tap tap tap tararap tap tap

Am dat de farmvillă acum cîteva luni şi de atunci n-am mai avut linişte. Am arat, semănat şi secerat zi şi noapte. Acum, că m-am lecuit oarecum, am găsit vreme să trag un print-screen. Nu am vreme de mai mult, că îi de agonisit în fermă. Pentru cine nu se prinde din prima, e o poză de la începutul de retur al campionatului de fotbal. Vă prezint echipa Steaua Bucureşti.